Szellőzőrendszerek tisztítása

Főoldal/tisztítás/Szellőzőrendszerek tisztítása

Szellőzőrendszerek tisztítása

Tudja-e Ön, tisztelt társasházkezelő, közös képviselő, lakás tulajdonos, irodaház üzemeltető, hogy a szellőzőrendszer tisztítása hogyan történik?

A társasházak, irodaházak szellőzőrendszereinek tisztítása egy alapvető igény. Nem csak a jogszabályi megfelelőségek miatt, hanem a több évtizede épült, azóta nem tisztított szellőzőrendszerek elszennyeződése okán sem halogatható tovább.
A tisztítás alapvető eszköze a megfelelő, erre a célra kifejlesztett géppark. A Sanders Clean Kft. a finn Lifa Air Ltd. által épített gépeket és technológiát alkalmazza, melyek évtizedes fejlesztések eredménye.

A gépparknak két fő fontos eszköze van, a nagy teljesítményű légszívó berendezés, valamint a nagy nyomatékkal rendelkező tisztítóspirál. Ezek különböző méretekben állnak rendelkezésünkre. Attól függően kell megválasztani, milyen a szellőzőcső keresztmetszete, hossza, szennyeződés típusa. A szellőzőrendszer megbontásra kerül a legideálisabb helyen. Ez lehet közvetlen a ventilátornál, lehet egy kanyaridomnál vagy egy kialakított szervíznyílásnál. A megbontás helyén bevezetésre kerül a tisztítóspirál. Ugyanitt, vagy a választott technológiától függően, távolabb felhelyezzük az elszívó berendezés szívócsövét. A tisztítóspirálon lévő kefe felkeveri a szellőzőcsőben lévő szennyeződéseket, melyet a szívóberendezés egyszerűen elszív. A spirál bevezetése kézi erővel történik. A kezelő érzi, ha akadályba ütközik a spirál, megállapítja, hogy szennyeződés, illegális rákötés, vagy a szellőzőcső valamilyen hibája okozza. A szívóberendezés finomszűrőkkel van felszerelve, abból semmilyen szennyeződés nem tud kijönni. Így nagyon jól használható belső terek, irodák, kórházak szellőzőrendszereinek tisztításánál. Az összegyűlt szennyeződések elszállításra kerülnek.

A fenti leírás a száraz, mechanikus módszerekkel tisztítható szennyeződésekre vonatkozik. A zsíros, konyhai szennyeződések tisztításával a következőkben foglalkozunk majd.

Gépparkunk képekben:

A Hydmaster. 2 db van belőle, ez a gép már 28.000 fm szellőzőcső tisztításában vállalt szerepet

a Special Cleaner egy panelházban… 2015. év nyarán átlépte a 15.000. fm-t.

A 3 db HepaClean légszívó berendezésünk egyike, egy mélygarázsban

A légszívó berendezés szűrője egy 4 emeletes panelház szellőzőrendszerének tisztítása után

2017-06-26T13:09:51+00:00