Szellőzőrendszerek tisztítása

Főoldal/Szolgáltatásaink/Szellőzőrendszerek tisztítása
Szellőzőrendszerek tisztítása 2017-06-26T13:09:50+00:00

Szellőzőrendszerek tisztítása

Cégünk több éve alkalmazza sikerrel a Lifa- Air Ltd. által kifejlesztett szellőzőrendszer–tisztítási technológiát. Ez a rendszer számos országban alkalmazott, nagy hatásfokú kiforrott technológia, kiváló tisztítási teljesítménnyel.

A tisztítási tevékenység nem igényel a megrendelő részéről nagy előkészületeket. A szellőzőrendszer megfelelő pontjain szerelőnyílásokat alakítunk ki. Ezeken a nyílásokon kerül bevezetésre bevezetésre a tisztítóspirál, illetve a nagyteljesítményű HEPA szűrőkkel ellátott légszívó csöve. Az oldalágak leválasztása után megtörténik a tisztítás művelete.

BM 54/2014. (XII. 5.) rendeletéből

§ (5) „A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.”

Egészségügyi kockázat

A nem rendszeresen tisztított szellőzőkben ideálisak a körülmények a baktériumok, gombák, egerek, patkányok szaporodásához. A levegő áramlásával a spórák, baktériumok bekerülnek az emberi szervezetbe, betegségeket (allergia, asztma, legionellózis) idézve elő. Az alkalmazottak többet, hosszabb időre mennek egészségügyi szabadságra.

Közérzeti kockázat

Az ember levegőszükséglete napi 20-22 m3. A rossz minőségű levegő allergiát, rekedtséget, rossz közérzetet okoz. Csökkenti az adott területen dolgozó személy teljesítőképességét.

Tűzveszély

Az összegyűlt por, olaj táplálják az égést. A járatokban felgyülemlett por miatt a tűz futótűzként terjed főleg, hogy folyamatos huzat is elősegíti a gyorsabb terjedést. Az ilyen rendszerekben keletkezett tűz számtalan, főleg panelházi tűzeset kialakulásának és gyors tovább terjedésének okozója.

Energia felhasználás

A folyamatos légáramlást ventillátorok biztosítják. Ezek megfelelő működése alapvető követelmény. A kialakult szennyeződések miatt egyre nagyobb terheléssel működnek. Kialakulhat eltömődés, keresztmetszet csökkenés, galacsinok formájában kialakult akadályok nem csak idő előtti meghibásodást okoznak, hanem jelentős többlet energiafelhasználást is.

Hogyan történik?

A Sanders Clean Kft. vállalja, hogy megrendelője telephelyén a szellőzőrendszeren állapotfelmérést végez. A felmérésre a rendszer megbontása nélkül, a szellőzőnyílásokon keresztül, endoszkópos vagy kémlelőnyílás vágásával kerül sor. Dokumentáljuk a csőrendszer belső falain lerakódott szennyeződéseket, majd az állapotfelmérés eredményét átadjuk. Ez a felmérés nem jár semmilyen kötelezettségvállalással a Megrendelő részéről.

Tovább az elérhetőségekhez

Érdekel a tisztító szolgáltatás

Amennyiben fel szeretné velünk venni a kapcsolatot, kattintson az alábbi gombra és üzenjen nekünk!
Tovább az elérhetőségekhez

Írjon nekünk!

Please leave this field empty.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet